Україна

На Покрову в Києві відбудеться низка заходів

14 жовтня у Києві відбудеться марш до Дня захисника та захисниці України чисельністю 10 тис. людей, марш у пам’ять героїв Української повстанської армії на 3 тис. осіб і ще шість заходів, передає 1NEWS.

Про це йдеться у повідомленні Департаменту суспільних комунікацій Київської міської державної адміністрації.

13 жовтня Управління військової служби правопорядку Збройних сил проведе показ сучасних зразків озброєння і технічних сил безпеки і оборони на Михайлівській площі та Володимирському узвозі в Києві. У зв’язку з цим буде перекриття руху 11–18 жовтня на низці вулиць.

14 жовтня очікується проведення 8 заходів:

«Громадська спілка «Рух ветеранів України» проведе Марш до Дня захисників та захисниць України на 10 тис. людей за маршрутом парк Тараса Шевченка – вул. Шевченка – вул. Хрещатик – Майдан Незалежності з 16:00 до 18:00.
Громадянська організація «Центр гуманітарних місій» проведе другий щорічний велопробіг до Дня захисників і захисниць України з 9:00 до 13:00 за маршрутом Михайлівська площа – вул. Володимирська – вул. Хрещатик – вул. Грушевського – Паркова дорога – вул. Лаврська – Музей історії України у Другій світовій війні.
Громадянська організація «Правий сектор» проведе марш на честь свята Покрови Богородиці в пам’ять героїв Української повстанської армії з 11:30 до 17:00. Заявлена участь 3 тис. осіб. Маршрут: пам’ятник Тарасу Шевченку – бульвар Шевченка – вул. Хрещатик – Майдан Незалежності.
Також «Правий сектор» також проведе святковий захід на Андріївському узвозі на 100 осіб.
Громадська спілка «Творче патріотичне об’єднання «Музичний батальйон» проведе в Куренівському парку (проспект Бандери, 5) урочисте відкриття Пам’ятного знаку захисникам України, які загинули за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.
Благодійний фонд «Армія СОС» проведе предметно-документальну виставку «На лінії вогню» на Михайлівській площі.
Київська міська організація Всеукраїнського об’єднання «Свобода» проведе виставку-ярмарок на площі Івана Франка.
Громадська організація «Всеукраїнська організація «Інтелектуальна Україна» проведе на Софійській площі Всеукраїнський молитовний майдан. Захід відбудеться з 13:00 до 15:00.

Нагадаємо, 14 жовтня Україна святкує День захисника та захисниці України та День Українського козацтва, а також чергову річницю створення УПА. Крім того, віряни також відзначають День святої Покрови Пресвятої Богородиці.

 

 

 

Back to top button