Україна

На підготовчі курси для вступу у виші залучать 600 абітурієнтів з ТОТ – новини


Фото з відкритих джерел

За результатами опитування слухачів реінтеграційних курсів у 2021 році, 98,2% опитаних відзначили для себе корисним навчання на реінтеграційних курсах

Цього року до підготовчих курсів для вступу в українські вищі навчальні заклади планують залучити 600 абітурієнтів з тимчасово окупованих територій, що утричі більше, у порівнянні з 2021 роком. Про це повідомили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, інформує Укрінформ.

Зазначається, що у 2022 році Мінреінтеграції планує залучити орієнтовно 600 осіб, які у 2021-2022 навчальних роках завершили здобуття повної загальної середньої освіти, до безоплатного навчання на реінтеграційних курсах з підготовки до вступу до державних закладів вищої освіти молоді з числа осіб, місцем проживання яких є тимчасово окупована територія окремих районів Донецької та Луганської областей, територія населених пунктів, розташованих на лінії зіткнення, тимчасово окупована територія Автономної Республіки Крим та м. Севастополя.

Крім того, у Мінреінтеграції повідомили, що Законом України “Про Державний бюджет України на 2022 рік” передбачено 93 779 400 грн на реалізацію програми “Забезпечення реінтеграції молоді з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя”.

“За інформацією закладів вищої освіти, на базі яких проходили реінтеграційні курси, 99 % осіб, що пройшли навчання на реінтеграційних курсах в 2021 році, вступили до закладів вищої освіти на підконтрольних уряду України територіях”, – зауважили в міністерстві.

За результатами опитування слухачів реінтеграційних курсів у 2021 році, 98,2% опитаних відзначили для себе корисним навчання на реінтеграційних курсах.

Нагадаємо, у 2021 році студентами українських вищих навчальних закладів стали 2 083 жителі анексованого Криму та тимчасово непідконтрольних територій ОРДЛО (8% усіх випускників на цих територіях). 337 з них – випускники кримських шкіл.

Новини за темою: Понад 140 переселенців отримають житло через субвенцію з держбюджету, – Мінреінтеграції

На перших підготовчих курсах, організованих Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, пройшли навчання 200 абітурієнтів із Криму та ОРДЛО.

Міжнародні донори спільно з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій допомагатимуть молоді з цих територій вступати в українські вищі навчальні заклади, зокрема йдеться про спрощення механізмів.


[ad_2]
Source link

Back to top button