Україна

На окупованих територіях проблема з ліками – Ляшко

На окупованих територіях проблема з ліками - Ляшко

Фото: Прес-служба МОЗ

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко

Жодного гуманітарного коридору, щоб Україна могла завезти лікарські засоби, не було.

 

На тимчасово окупованих територіях України зафіксовано великі проблеми із доступом до медикаментів. Про це у вівторок, 31 травня, заявив Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко в ефірі телемарафону.

 

“Жодного гуманітарного коридору, щоб ми могли завезти лікарські препарати до закладів охорони здоров’я, не було. Ми маємо комунікацію з головними лікарями, і сьогодні відомо, що є проблема навіть з фізрозчинами. Тільки лікарські препарати, які ми завезли з великим запасом, наприклад, для лікування онкохворих та діалізних хворих, поки що є”, – сказав Ляшко.

 

Міністр охорони здоров’я наголосив, що волонтерів, які допомагають міністерству завозити медичні препарати, обстрілюють та навіть були летальні випадки.

 

“Тому ризикувати людьми ми не можемо, та й волонтери не погоджуються”, – пояснив Ляшко.

 

Ляшко поінформував, що для вирішення питання відомство активно комунікує із Червоним Хрестом, “Лікарями без кордонів” та ВООЗ.

 

“Щоб ці міжнародні організації змусили російських окупантів виконати Конвенцію із захисту цивільного населення під час війни. Там чітко йдеться про те, що окупаційний режим зобов’язаний забезпечити медикаментами заклади охорони здоров’я. Тому що це ті заклади, які повинні виконувати свої функції незалежно від того, що відбувається”, – зазначив Ляшко.

 

Міністр охорони здоров’я поінформував, що під окупацією перебувають 235 закладів охорони здоров’я, і ​​вони намагаються один одного виручати.

 

“Якщо ми маємо можливість доставити препарати в один заклад, то через медиків цей препарат передається для хворих в інших установах”, – сказав Ляшко.

 

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button