Україна

На Одещині відкрили оновлений міст через Хаджибейський лиман

Міст через Хаджибейський лиман на Одещині, який почали будувати ще на початку 2000-х, відкрили для руху. Про це заявив голова Укравтодору Олександр Кубраков, повідомляє 1News.

«-1 довгобуд в українській історії: відкрили рух на мосту через Хаджибейський лиман/ Для всіх, хто колись стояв у заторах на цьому мості, ця новина — гарантія того, що це більше не повториться. Тому що тепер, замість 2-х смуг (у період ремонтів) чи 4-х (як було побудовано у 1997), міст матиме 6 смуг — по три у напрямку Києва та Одеси», – зазначив він.

Кубраков додав, що для 1997 року 4-х смуг вистачало, але вже з початку 2000-х почалися розмови про необхідність розширення мосту. Роботи починали та кидали у 2004 та 2008. Тим часом середньодобова інтенсивність руху зросла до 35 тисяч автомобілів. За його словами, сучасний проект спокійно витримуватиме потік навіть у 40 і 60 тисяч автомобілів на добу.

«Ми не просто усуваємо проблеми, але й працюємо на їх попередження. Вже у травні цього року почнеться монтаж майданчику Weigh-in-Motion. До завершення робіт система автоматичного стягнення штрафів з перевантажених вантажівок має нарешті запрацювати — чекаємо гарних новин з Верховної ради України», – зауважив керівник «Укравтодору».

Говорячи про міст, Кубраков зазначив, що він став безпечнішим як для водіїв, так і для пішоходів. Облаштовано тротуари вздовж правої та лівої сторін мосту, а також металеве бар’єрне огородження. На розподільчій смузі мосту встановлена двобічна металева бар’єрна огорожа Vario Guard, а на підходах до мосту змонтовано збірну залізобетонну огорожу типу «Нью Джерсі».

«Попри те, що обіцянки про розширення мосту ми чули ще з 2000-х років, реальну підтримку для завершення цього проекту отримали лише зараз. У рамках «Великого будівництва» ми не просто успішно завершили міст — але й змогли випередити графік на 15 місяців. Мостобудівники працювали у безперервному режимі на лівому проїзді навіть у зимові морози, аби завершити об’єкт вчасно — до травневих свят», – розповів голова «Укравтодору».

Back to top button