Україна

На Одещині відключення світла через атаку дронів


На Одещині відключення світла через атаку дронів

Ремонтні бригади зараз проводять огляд пошкоджених мереж у місті Кілія, зазначили у Міненерго.

В Одеській області через нічну атаку росіян дронами-камікадзе було пошкоджено лінії електропередачі. Про це повідомило Міненерго у середу, 6 вересня.

“Частина споживачів у місті Кілія – без світла. Ремонтні бригади проводять огляд пошкоджених мереж”, – йдеться у повідомленні.

Водночас у Миколаївській області з технологічних причин одночасно відключалися дві повітряні лінії (ПЛ) електропередачі 150 кВ, що призвело до розвантаження двох вітрових електростанцій (ВЕС) сумарним навантаженням 80 МВт. Але менш ніж за годину навантаження було відновлено.

На Донеччині через ворожі обстріли вимикалася повітряна лінія електропередачі 35 кВ і підстанція 35 кВ, що призвело до знеструмлення 4 тис. абонентів у 9 населених пунктах. Частково абонентів заживили. Ремонтні роботи тривають із дозволу військових.

Залишається також знеструмленою частина споживачів у Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській та Чернігівській областях.

У свою чергу Укрнерго інформує, що сьогодні здійснюється імпорт електроенергії зі Словаччини та Молдови загальним обсягом 3221 МВт·год та з максимальною потужністю в окремі години до 618 МВт.

Експорт здійснюються лише до Словаччини з 12:00 до 14:00 загальним обсягом 360 МВт·год.

Нагадаємо, вночі росіяни завдали удару по Україні ракетами повітряного та наземного базування, а також ударними дронами. Сили ППО збили вісім ракет і 15 дронів.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button