Україна

На Одещині прикордонник вбив дезертира – ЗМІ


На Одещині прикордонник вбив дезертира - ЗМІ

Іцидент стався увечері в неділю в населеному пункті Мар’янівка за 15 кілометрів від кордону України з Молдовою.

В Одеській області четверо чоловіків напали на прикордонний наряд. Одного зі зловмисників було застрелено. Про це сказав речник Державної прикордонної служби України (ДПСУ) Андрій Демченко в коментарі Українській правді у понеділок, 15 липня.

За його даними, вчора увечері в населеному пункті Мар’янівка (15 кілометрів від кордону з Молдовою – ред.) прикордонники зупинили транспортний засіб, у якому був водій і ще четверо людей. Двоє з них почали тікати в різні напрямки, а згодом один із цих двох у ході його пошуку напав на військовослужбовця. Прикордонник застосував зброю.

При цьому стверджуєтья, що було здійснено попереджувальні постріли, а потім і у напрямку нападника. Лікарі швидкої допомоги на місці зафікували смерть правопорушника, а також факт тілесних ушкоджень у військовослужбовця.

“Інформація, яка почала ширитися на окремих ресурсах про те, що прикордонник відкрив стрілянину з пістолета навздогін втікачу, не відповідає дійсності. За цим фактом повідомлено ДБР, інші правоохоронні органи та підрозділи прокуратури. Тривають невідкладні слідчі дії. Військовослужбовців не затримували. Відзначу, на жаль, це вже не перший випадок нападу на прикордонний наряд порушниками, в результаті яких військовослужбовці вимушені застосовувати зброю для збереження свого життя та здоров’я”, – заявив Демченко.

У свою чергу видання з посиланням на джерела в правоохоронних органах стверджує, що втікачами були четверо військовослужбовців-дезертирів.

Раніше повідомлялося, що на Буковині прикордонник вбив нападника з мачете. Ще один зловмисник отримав поранення.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button