Україна

На Одещині моряків переправляли через кордон “заднім числом”


На Одещині моряків переправляли через кордон заднім числом

У винагороду ділки отримували 3000 доларів США за кожну людину. Також організатори трансферу отримували додаткову винагороду від “роботодавця”.

 
На Одещині прикордонники, СБУ та поліція викрили схему незаконного переправлення через державний кордон моряків. Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.
 
Організатором міграційної схеми виявився один із керівників судноремонтної та крюїнгової компанії однієї з країн Європи. Головним критерієм у підборі ухилістів була наявність професійної кваліфікації моряка або спеціаліста з ремонту морських суден, адже надалі планувалося їхнє працевлаштування на судноремонтних підприємствах однієї з країн ЄС.
 
У винагороду ділки отримували 3000 доларів США за кожну людину.
 
Поза пунктами пропуску призовники добиралися до невизнаного Придністров’я, де їх зустрічали місцеві представники правоохоронних органів, які забезпечували подальше безперешкодне переправлення чоловіків до Молдови, проставляючи позначки про перетин державного кордону “заднім числом” – датою до заборони виїзду з України чоловіків призивного віку.
 
 
 

 
 
Кінцевою точкою подорожі нелегалів була одна з країн Європейського Союзу, до якої вони вже діставалися регулярними автобусними рейсами. За успішне переправлення чоловіків організатори трансферу отримували додаткову винагороду від “роботодавця”.
 
Правоохоронці викрили підсобника організатора шахрайської схеми на території України, перевізника та затримали на місці злочину трьох ухилістів під час безпосередньої спроби незаконного переправлення через державний кордон.
 
 
Раніше СБУ викрила ділків, які вивозили за кордон призовників, у Києві, Миколаєві та Львові. Вартість “послуг” організаторів коливалася від 4 до 15 тис. доларів.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button