Україна

На Одещині і Закарпатті затримано шістьох порушників кордону


На Одещині і Закарпатті затримано шістьох порушників кордону

На Одещины порушники намагалися втекти від прикордонників, а на Закарпатті – намагалися перейти кордон за допомогою хабарів.

На Одещині прикордонники Ізмаїльського загону затримали двох чоловіків призовного віку, які намагалися незаконно перетнути державний кордон поблизу села Нові Трояни Болградського району. Про це повідомляють у Держприкордонслужбі.

Повідомляється, що порушників виявив прикордонний наряд за допомогою тепловізора. Чоловіки досить швидко рухались в бік Молдови, але прикордонники відрізали їм шлях до кордону, виїхавши на позашляховику.

“Побачивши фари, чоловіки почали втікати від наряду. На неодноразову вимогу прикордонників не зупинялись, а після попереджувальних пострілів з автомата залягли у високій траві. В пригоді знову став тепловізор: спочатку «зелені берети» виявили один лежачий силует правопорушника, а згодом інший. Жодних документів, що посвідчують особу, чоловіки з собою не мали. А прикордонникам взагалі заявили, що забули як їх звати й звідки вони і, що в Молдову рухались для подальшого працевлаштування. Згодом виявилося, що затримані проживають в м. Арциз Одеської області”, – повідомляють у ДПСУ.

За спробу незаконного перетинання державного кордону України і злісну непокору законному розпорядженню прикордонників щодо чоловіків склали протоколи.

 
 ДПСУ

А на Закарпатті четверо українців намагалися перейти кордон за допомогою хабарів.

Зокрема 1000 доларів США за безперешкодний перетин кордону в пункті пропуску Тиса  намагався заплатити заводій легковика Renault української реєстрації.

“Він сподівався, що за хабар його пасажиру дозволять виїхати до Угорщини попри сфальшовані документи. 25-річний хмельничанин надав на контроль витяг з розпорядження ОВА, відповідно до якого він прямував як волонтер за позашляховиком для потреб ЗСУ. Втім, у ході перевірки документів прикордонники встановили, що вони підроблені”, – йдеться в повідомленні.

Ще двоє хабародавців намагалися підкупити прикордонників у пункті пропуску Малий Березний.

“Під час паспортного контролю правоохоронці відмовили чоловікам у пропуску через те, що ті не мали необхідних документів, які б дозволили їм виїзд за межі України у період дії воєнного стану. Тож правопорушники, обидва закарпатці, сподівалися “вплинути” на рішення прикордонників за допомогою хабарів у розмірі 400 доларів США та 50 євро”, – повідомляють у ДПСУ.

А в пункті пропуску Ужгород жителька Закарпаття замість документів, які б підтверджували законність виїзду її чоловіка за кордон, вклала у паспорт 300 доларів США. 

“Як результат, проблем у подружжя побільшало. Чоловікові у пропуску відмовили, а його дружині довелося надавати пояснення у відділку Нацполіції”, – пише пресслужба ДПСУ.

Прикордонники поінформували поліцейських про спроби хабародавства, а хмельничанину доведеться відповідати ще й за підробку документів.

Раніше повідомлялося, що ухилянти у гідрокостюмах втікали через річку до Молдови.

На кордоні затримали українця, перевдягненого в жінку

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button