Україна

На об’єктах критичної інфраструктури України повністю заборонять використання російських техзасобів та ПЗ

Кабінет Міністрів України пропонує Верховній Раді розширити перелік санкцій стосовно Російської Федерації, заборонивши використання на об’єктах критичної інфраструктури програмного забезпечення (ПЗ) і технічних засобів телекомунікацій, інформує 1NEWS з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Відповідно до поданого до парламенту України урядового законопроекту (№8042) про внесення змін до закону про санкції, Кабмін пропонує доповнити перелік можливих санкцій “забороною або обмеженням використання на об’єктах критичної інфраструктури програмного забезпечення і технічних засобів телекомунікацій, що походять з іноземної держави, до якої застосовано санкції”.

Санкції також поширюватимуться на програмне забезпечення та обладнання, розроблене або вироблене компанією, яка підконтрольна юридичній особі, що належить іноземній державі, до якої застосовано санкції. Крім того, під санкції підпаде продукція компаній-резидентів такої держави.

Рішення про застосування цих санкцій ухвалюватиме Рада національної безпеки та оборони України, вводитиме в дію – президент України, затверджуватиме – Верховна Рада протягом 48 годин після видання указу глави держави.

Back to top button