Україна

На митниці звільнили високопосадовців, котрі організували корупційну схему


На митниці звільнили високопосадовців, котрі організували корупційну схему

Директор Департаменту відомчої безпеки та контролю Держмитслужби та його заступник систематично вимагали неправомірну вигоду з керівників регіональних митниць

У Держмитниці повідомили про перші результати комплексних заходів щодо фігурантів кримінальних справ. Так, двох високопосадовців служби звільнили після затримання за вчинення корупційних правопорушень, пов’язаних з масштабною корупційною схемою. Про це інформує Державна митна служба у Телеграм у п’ятницю, 12 липня.

“Сьогодні наказом Держмитслужби звільнено директора Департаменту відомчої безпеки та контролю та його заступника, яких на цьому тижні затримали співробітники правоохоронних органів за вчинення корупційних правопорушень”, – зазначили у повідомленні.

У Держмитниці пообіцяли повідомляти згодом про результати перевірок, які наразі тривають у службі та її територіальних органах.

Нагадаємо, Служба безпеки України затримала посадовців Центрального апарату Державної митної служби, які, за версією слідства отримували хабарі від керівників регіональних митниць.

Директор Департаменту відомчої безпеки та контролю Держмитслужби та його заступник систематично вимагали неправомірну вигоду з керівників регіональних митниць. Натомість “гарантували” не створювати штучних перешкод у професійній діяльності. За хабарі очільники відомчої безпеки обіцяли також “прикривати” службові порушення митників.

Раніше повідомлялося, що у Мін’юсті викрили корупційну схему. Фігуранти справи отримували гроші за незаконне закриття виконавчих проваджень стосовно громадян, що мають борги.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button