Україна

На Миколаївщині затримали посадовця Укртрансбезпеки, який вимагав хабарі


На Миколаївщині затримали посадовця Укртрансбезпеки, який вимагав хабарі

Фігуранта затримали під час отримання хабаря у розмірі 4 тис. грн. Під час проведення обшуку в автомобілі посадовця вилучено близько 50 тис. грн.

У Миколаївській області затримали керівника Укртрансбезпеки на мільйонних поборах з перевізників. Про це 27 лютого повідомляє Державне бюро розслідувань.

Зазначається, що протягом 2023 року та до початку 2024 року виконувач обов’язків начальника Укртрансбезпеки у Миколаївській області налагодив систему поборів з підприємців. Він встановив щомісячну суму від 500 грн до 5 тис. грн з перевізника за можливість спокійно працювати при перевезенні товарів областю. Сума залежала від кількості вантажівок у комерсантів. Посадовець в день отримував щонайменше 50 тис. грн.

Фігуранта затримали під час отримання чергового хабаря у розмірі 4 тис. грн.

Під час проведення обшуку в автомобілі посадовця вилучено близько 50 тис. грн, які, за даними слідства, він міг отримати від перевізників.

Затриманому суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 242 240 грн.

Фігуранту загрожує позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, на Одещині викрито депутата Білгород-Дністровської райради, який вимагав з підприємця 20 000 доларів США за сприяння у вирішенні “земельного питання”.

Раніше було викрито посадовця КП Київблагоустрій, який отримав 100 тис. гривень хабаря за дозвіл на торгівлю.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button