Україна

На майно екс-заступника Авакова знову накладено арешт

На майно підозрюваного в причетності до розтрати 14 мільйонів гривень на тендері з купівлі рюкзаків для Національної гвардії колишнього заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря знову наклали арешт. Таке рішення прийняв суддя Солом’янського районного суду міста Києва близько двох тижнів тому за результатами розгляду клопотання детектива НАБУ, повідомляє «Слово і Діло».

Сергій Чеботар

У Бюро вказували, що у власності Чеботаря знаходиться квартира, а його дружини – два приватних будинки з господарськими будівлями та на них необхідно накласти арешт. Суд задовольнив клопотання.

Як відомо, раніше Апеляційний суд міста Києва скасував арешт нерухомості екс-заступника міністра внутрішніх справ і повернув клопотання детективами НАБУ на розгляду суду першої інстанції.

Також суд повернув Чеботарю закордонні паспорти через хворобу.

Також нагадаємо, що влітку 2016 року 1News у матеріалі «Цар гори із впливовими сусідами: або земельні оборудки екс-заступника Авакова» писало про майно Чеботаря. Зокрема, він та його родина володіє будинком у с. Лісники у котеджному містечку, де вирубали частину Чернечого лісу. На головних воротах забудови у Лісниках красуються ініціали «ПВ».  Факти підтверджують, що належать вони колишньому народному депутату від Партії регіонів, а нині директору компанії «Мостобуд» – Володимиру Продивусу. Сам Продивус відомий не тільки тим, що очолює найбільшу компанію з будівництва мостів по всій Україні, він ще й пов’язаний з нелегальним видобутком бурштину. У Лісниках щонайменше вісім ділянок належать людям, які тісно пов’язані з Продивусом.

Також Чеботарю з дружиною належать два будинки у с. Великі Дмитровичі в Обухівському районі.

Back to top button