Україна

На Львівщині знайшли залишки давньої оборонної споруди


На Львівщині знайшли залишки давньої оборонної споруди

Археологи стверджують, що це була міцна, неприступна огорожа заввишки близько трьох метрів.

 
На горі Лисівка у Винниках Львівської області археологи виявили фрагмент укріплення, збудованого близько 3500 років до нашої ери. Про це у понеділок, 25 липня, повідомили у Львівській обласній раді.
 
За словами наукового співробітника відділу археології Інституту українознавства ім. І.Крип’якевича НАН України Андрія Гавінського, це найдавніше укріплене поселення епохи енеоліту, знайдене на території регіону, та одне із трьох найдавніших на заході України.
 
“Ми бачимо залишки дерев’яної стіни. Спочатку був виритий рів шириною 30 см. Він викопаний дуже рівно, що свідчить про наявність вже тоді спеціальних інструментів. Колоди в цьому рові вбиті поруч одна біля одної. А зовні частокіл був обліплений глиною, що ущільнювало паркан. Можемо зробити висновок, що це була міцна, неприступна огорожа висотою близько трьох метрів”, – розповів археолог.
 

 
Як повідомлялося, в ході нещодавніх археологічних розкопок у Бельгії вчені виявили рідкісну знахідку – останки солдатів і коней, які загинули в битві при Ватерлоо у 1815 році.
 
В Ізраїлі знайшли найдавнішу мечеть
 
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button