Україна

На Львівщині затримали “смотрящих” за Трускавцем, Бориславом та Стебником


На Львівщині затримали смотрящих за Трускавцем, Бориславом та Стебником

У разі несплати коштів фігуранти погрожували завдати моральних страждань, знищити майно потерпілого та його рідних.

У Львівській області група осіб вимагала 100 тисяч грн у місцевого підприємця. Вони заявляли, що той їм заборгував. Про це у четвер, 25 січня, повідомили в пресслужбі Нацполіції України.

Вказується, що група осіб, так званих “смотрящіх” за містами Трускавець, Борислав та Стебник, регулярно вимагали з людей гроші за “надумані борги”. 

У разі, якщо їм відмовлялися платити, вони залякували та таки змушували підприємців виплачувати кошти.

“Ці особи вже раніше притягалися до кримінальної відповідальності”, – зазначили правоохоронці. 

Один з підприємців звернувся по допомогу до поліції. 

“В одного з підприємців фігуранти вимагали 100 000 гривень. Побоюючись фізичної розправи та за відсутності всієї суми, потерпілий віддавав “борг” частинами. 24 січня в Трускавці оперативники УСР спільно зі слідчими ГУНП у Львівській області затримали двох “смотрящих” під час отримання від потерпілого 40 000 грн – частини вигаданого боргу. Зловмисники затримані. Їм повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 189 (вимагання) КК України. Вирішується питання про обрання запобіжних заходів”, – розповіли в Нацполіції. 

Затриманим загрожує до 12 років в’язниці з конфіскацією майна.

Раніше повідомлялося, що Служба безпеки затримала депутата міської ради Коростишева на Житомирщині, що входив до складу злочинної організації в регіоні. Він разом з бандою викрадав людей та “вибивав” із них гроші. 

Перед тим Служба безпеки нейтралізувала у Вінниці кримінальне угруповання, яке тероризувало жителів міста та намагалось “підім’яти” під себе аграрний бізнес у регіоні.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button