Україна

На Львівщині розгортають ще дві COVID-лікарні

На Львівщині у стаціонарах медичних закладів розгорнуть 400 додаткових ліжкомісць для хворих на COVID-19, повідомляє 1NEWS з посиланням на прес-службу Львівської облдержадміністрації. 

Про це заявив на сесії Львівської облради директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

«Ліжкова мережа для госпіталізації хворих на ковід в області складає 3300 ліжок, з яких 94% забезпечені киснем. Включення ще двох закладів охорони здоров’я до переліку «ковідних» забезпечить додаткових 400 ліжок з киснем. Ці заклади готові до роботи з коронавірусом, мають відповідну матеріально-технічну базу та кадровий потенціал, і що найголовніше – кисневу підтримку», – сказав Чемерис.

Він додав, що пріоритет у визначенні «ковідних» надається тим закладам, які забезпечені централізованою поставкою кисню.

За словами Чемериса, станом на сьогодні на Львівщині функціонує 14 стаціонарів, де госпіталізують хворих на коронавірусну інфекцію, один із них – лікарня «Охматдит», де надають медичну допомогу дітям. Наразі, відповідно до розпорядження міністра охорони здоров’я, до переліку «ковідних» закладів охорони здоров’я області внесли Львівський обласний перинатальний центр, де госпіталізуватимуть вагітних з COVID-19, та міську клінічну лікарню №8 у Львові.

Наразі у стаціонарах Львівщини перебуває 1616 осіб, заповненість ліжкової мережі – 48,24%.

Back to top button