Україна

На Львівщині проведуть військові навчання за стандартами НАТО

У лютому в Україні стартують військові навчання за стандартами НАТО за участю тренерів з країн-членів. Маневри пройдуть у Львівській області, передає 1news з посиланням на пресцентр Держприкордонслужби.

У Львівській області завершилася Головна конференція з планування навчання підрозділів в рамках Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки — Україна (JMTG-U).

У ній взяли участь понад 30 представників ДПС та ЗСУ та США. Вони обговорили тренування прикордонної комендатури швидкого реагування Білгород-Дністровського загону і бригади ЗСУ і вирішили, що маневри почнуться в першій декаді лютого і триватимуть до початку квітня.

«Цього року бійців навчатимуть українські інструктори за допомогою спостерігачів-тренерів зі збройних сил країн НАТО. Підготовка буде проводитися з використанням імітаційної системи моделювання бойових дій типу JCATS», – повідомили в ДПСУ.

Метою навчань є отримання українськими військовими кращого рівня взаємодії між складовими сектору безпеки України та сумісності з військовими підрозділами країн Північноатлантичного альянсу.

 

 

 

 

Back to top button