Україна

На Луганщині затримали агента ФСБ

На Луганщині затримали агента ФСБ

Фото: t.me/tvoy_region13

На Луганщині затримали ворожого агента

Громадянина України завербували під час перебування у СІЗО на території Росії. Його “закинули” до Сєверодонецька за тиждень до початку війни.

 

Контррозвідка СБУ затримала агента ФСБ Росії, який здавав позиції українських військ та коригував вогонь у мирних містах. Про це 20 квітня повідомив голова Луганської обласної воєнної адміністрації Сергій Гайдай.

 

“Агента ФСБ РФ ворожа спецслужба “закинула” в Україну за тиждень до початку війни для збору розвідувальної інформації в районі проведення операції Об’єднаних сил. Громадянин України був завербований російською спецслужбою під час відбування покарання у колонії на території Росії”, – уточнив губернатор.

 

У середині лютого чоловіка направили в Україну із завданням легалізуватися у місті Сєвєродонецьк.

 

Після початку військового вторгнення Росії в Україну агент збирав та передавав співробітнику ФСБ відомості про місцезнаходження позицій ЗСУ, Державної прикордонної служби, Національної гвардії України на території Сєвєродонецька та Лисичанська, а також коригував артилерійський вогонь по містах.

 

“За свою “роботу” він отримував від спецслужби країни-агресора грошову винагороду.

Колаборанта очікує покарання – до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення з конфіскацією майна”, – наголосив Гайдай.

 

Раніше повідомлялося, що з початку військового вторгнення Росії на територію України Держбюро розслідувань відкрило 154 кримінальні провадження за статтею про держзраду і 81 провадження – за підозрою в колабораційній діяльності.

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button