Україна

На Луганщині активізувалися партизани – Гайдай


На Луганщині активізувалися партизани - Гайдай

Голова Луганської обласної військової адміністрації зазначив, що ситуація на Луганщині залишається незмінною кілька тижнів поспіль.

Голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай заявив, що у регіоні почали вдало працювати партизани, які не лише розклеюють листівки, а й знищують об’єкти інфраструктури. Про це він повідомив в ефірі телемарафону.

За його словами, ситуація на Луганщині залишається незмінною кілька тижнів поспіль.

“Невелика частина Луганської області, в районі двох населених пунктів, там наші Збройні Сили тримають лінію оборони. Це не тільки розклеювання листівок, а й знищення об’єктів інфраструктури, що дуже допомагає гальмувати атаки та просування російської армії”, – розповів Гайдай.

Також він зазначив, що на окупованій території Луганської області поновити опалення неможливо.

“У тих містах, де тривала активна фаза бойових дій, на жаль, опалювальний сезон відновити буде неможливо, бо росіяни протягом кількох місяців цілодобово обстрілювали усі населені пункти, і навіть якщо до великих міст вдасться підвести якісь магістральні газові труби, то всередині міст, у всіх будинках її зруйновано. Не можна включати газ, тому що це будуть пожежі та вибухи. Тому вони це провалять”, – заявив голова ОВА.

Раніше Гайдай повідомляв, що на окупованій частині Луганщини катастрофічна гуманітарна ситуація через те, що тіла загиблих не прибирають із вулиць.

Також голова ОВА заявляв, що війська РФ зазнають значних втрат, проте завзято атакують із Попаснянського напрямку у бік Бахмута.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button