Україна

На лінії зіткнення четверо мешканців Луганщини підірвались в автомобілі

До прокуратури Луганської області надійшла інформація від чергової частини Головного Управління Національної поліції в Луганській області про те, що четверо мешканців Станично-Луганського району автомобілем виїхали у напрямку річки Сіверський Донець, яка знаходиться в Станично-Луганському районі поблизу лінії зіткнення, та зникли. Згодом з’ясувалось, що їхній автомобіль вибухнув внаслідок наїзду на невідомий пристрій. Всі особи загинули. Про це 1News повідомила прес-служба прокуратури Луганської області.

Зазначається, що наразі вчинене кримінальне правопорушення кваліфіковане як терористичний акт, що призвів до загибелі людей (ч. 3 ст. 258 КК України).

На цей час у даному кримінальному провадженні виконуються першочергові слідчі дії, направлені на встановлення усіх обставин кримінального правопорушення.

Процесуальне керівництво здійснюється групою прокурорів відділу прокуратури області, досудове розслідування доручено слідчому відділу третього управління Головного управління Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях.

Хід розслідування вказаного кримінального провадження перебуває на контролі прокуратури області.

Речник управління поліції Луганщини Тетяна Погукай зазначила, що «на лінії розмежування так званому «нулі» в с. Піщане Станично-Луганського району підірвався автомобіль з родиною».

«До Станично-Луганського відділу поліції надійшло повідомлення місцевого мешканця про те, що 7 квітня його сусіди (57-річне подружжя їх 38-річний син зі своєю цивільною 38-річною дружиною) на своєму автомобілі «Shevrolet Niva» поїхали у невідомому напрямку та дотепер їх місце знаходження невідоме. В ході проведення розшукових заходів, що направленні на встановлення місцезнаходження безвісти зниклої родини, неподалік річки Сіверський Донець, що безпосередньо знаходиться на лінії розмежування, поліцейські виявили пошкоджений автомобіль «Shevrolet Niva». Попередньо встановлено, автомобіль пошкоджено внаслідок спрацювання невідомого вибухового пристрою (за попередньою інформацією – протитанкова міна), який здетонував внаслідок наїзду на нього автомобіля. Біля автомобілю виявлено 4 обвуглені трупи», – написала Погукай на своїй сторінці у Facebook.

Back to top button