Україна

На Київщині знешкодили масштабне підпільне виробництво сигарет


На Київщині знешкодили масштабне підпільне виробництво сигарет

Виготовлену продукцію організатори реалізовували по всій Україні як з підробленими марками акцизного податку, так і без них.

Знешкоджено підпільне виробництво сигарет у м. Броварах Київської області, його потужності давали змогу виготовляти 40 тис. пачок за добу. Про це 10 червня повідомила Національна поліція.

Зазначається, що цех знаходився на території промислових баз в Броварах. Виготовлену продукцію організатори реалізовували по всій Україні як з підробленими марками акцизного податку, так і без них.

До організації цього нелегального виробництва причетні жителі столичного регіону та Івано-Франківської області, які налагодили повний цикл виготовлення тютюнової продукції. Для цього одне з приміщень, що знаходиться на території промзони у Броварах, обладнали виробничою лінією, завезли сировину, тару для пакування тощо. Лише вартість обладнання сягає понад мільйон гривень.

З метою приховування своєї діяльності фігуранти використовували засоби конспірації. Готову продукцію збували по всій території України поштою, замовлення приймали через телеграм-канал.

Правоохоронці 7 червня здійснили санкціоновані обшуки на місцях виробництва та проживання фігурантів, унаслідок яких було вилучено: лінію повного циклу для виробництва тютюнових виробів; майже 700 кг подрібненого тютюну; 1,335 тис. одиниць цигарок насипом; 2,166 тис. коробок для фасування тютюнових виробів; рулони паперу для виготовлення цигарок. Загальна вартість вилученого сягає 2 млн грн.

 

 

Нагадаємо, у Київській області виявлено злочинну групу, яка організувала підпільну мережу зі збуту контрафактної тютюнової продукції.

Також повідомлялося, що детективи БЕБ викрили підпільних виробників “брендових” цигарок.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 + 14 =

Back to top button