Україна

На Київщині викрили велику схему нелегальної вирубки та збуту деревини


На Київщині викрили велику схему нелегальної вирубки та збуту деревини

Поліцейські провели 15 обшуків на території столиці, Київської та Житомирської областей.

 
На Київщині викрили масштабну схему нелегальної вирубки та збуту деревини. Фігуранти завдали шкоди державі на суму понад чотири мільйони гривень. Про це у четвер, 6 квітня, повідомляє поліція Київської області.
 
Зазначається, що злочинне угруповання у складі дев’яти осіб під виглядом санітарного очищення лісу організувало незаконне вирубування лісу на території двох районів Київської області. У Білоцерківському районі деревину збували у вигляді дров, а у Вишгородському – продаючи дошками.
 
“Фігуранти після спилювання дерев транспортували їх до пилорам, де здійснювали подальшу переробку лісоматеріалів. Також зловмисники реалізували незаконно вирубане дерево серед населення без передбаченої законом документації”, – йдеться у повідомленні.
 
Поліцейські провели 15 обшуків на території столиці, Київської та Житомирської областей та виявили комп’ютерну техніку, мобільні телефони, сім-картки, банківські картки, чорнову бухгалтерію, пломби для чіпування деревини.
 
За фактом незаконної порубки, перевезення, зберігання, збуту лісу та зловживання владою проводиться досудове розслідування. Фігурантам загрожує до семи років позбавлення волі.
 
 
 

 
 
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button