Україна

На Київщині у дитсадку – спалах ротавірусу

У садку в Ірпені Київської області почався спалах ротавірусу – симптоми захворювання у вигляді блювоти і температури виявили приблизно у 20 дітей. Про це йдеться в сюжеті “ТСН” за 15 січня, пише 1news.

“Діарея сильна. Сьогодні вночі він почав рвати з кров’ю. У досить нелегкому стані в лікарні”, – розповів мама п’ятирічного Тадея, який другий день лежить у лікарні.

У дитини діагноз – ротавірусний ентерит, або кишковий грип. Його він підхопив в садку.

Симптоми захворювання виявили у половини групи – майже двох десятків дітей. За словами батьків, джерелом захворювання могла бути хвора дитина, з якою няня прийшла до садочка. Коли малюкові стало погано, діти поцікавилися у вихователя і няні причинами його нездужання, але ті сказали, що “це таємничка”, щоб вихованці не розповідали своїм батькам.

Дитсадок продовжує роботу, через коронавірус його закрили для гостей, дітей забирають біля входу. Батьки кажуть, що дезінфекцію в установі ніхто не приводив, і санітарів не викликали.

У районному управлінні освіти пояснили, що у садках і молодшій школі не вистачає кадрів, тому на багато що просто закривають очі.

Імунологи ж радять вакцинуватися проти ротавірусупік його поширення серед дітей припадає на січень-лютий.

Back to top button