Україна

На Київщині населенню почали робити щеплення вакциною Pfizer

На Київщині в суботу щеплення проти Covid-19 почали робити вакциною Сomirnaty від компанії Pfizer-BioNTech, повідомляє 1NEWS з посиланням на пресслужбу Київської ОДА в Facebook.

“Вчора наша область отримала перші 1 170 доз вакцини від Pfizer-BioNTech, а сьогодні ми вже почали її використовувати.

Призначена вона перш за все для працівників і жителів будинків для людей похилого віку.

Туди, згідно з визначеним графіком, будуть виїжджати наші мобільні бригади і проводити щеплення “, – заявив  голова КОДА Василь Володін.

Першими до прищеплювальної кампанії приєдналися два спеціалізовані заклади Київщини.

Йдеться про вакцинацію 78 працівників і 42 жителів Бородянського психоневрологічного інтернату, після них – 84 працівника і 12 жителів Білоцерківського психоневрологічного інтернату.

Нагадаємо, 16 квітня в Україну прибули 117 тисяч доз вакцини проти коронавируса “Comirnaty” виробництва Pfizer-BioNTech від ініціативи Covax, прищеплювати ними почнуть з 18 квітня.

З 13 квітня в Україні почали робити щеплення від коронавируса вакциною CoronaVac проти Covid-19 від компанії Sinovac Biotech. До цього всі щеплення в Україні проводилися препаратом Covishield від AstraZeneca.

Україна розраховує на вакцинацію проти коронавируса препаратами 4 компаній: AstraZeneca, Pfizer-BioNTech, Sinovac Biotech, Novavax. З 17 квітня почалася вакцинація співробітників системи органів МВС.

У неділю щеплення вакциною Pfizer почали проводити в Київській області, а з понеділка її використовуватимуть по всій Україні.

 

 

 

Back to top button