Україна

На Київщині через посилення карантин можуть зачинити 720 закладів освіти

У Київській області в разі посилення карантинних обмежень можуть бути зачинені 720 закладів освіти, у яких проти COVID-19 вакциновані менше 80% працівників. Про це заявив її голова Василь Володін, пише 1NEWS, посилаючись на Укрінформ.

“535 закладів освіти продовжать роботу, коли Київщину переведуть до жовтої зони епідемічної небезпеки. Ще 720 – під питанням. Наразі вони не дотримали вимоги й не досягли 80% вакцинованих у колективі. Така ситуація станом на ранок 17 вересня”, – повідомив очільник області.

Він додав, що кількість хворих на Київщині зростає надзвичайно швидко.

“Саме тому прийнято жорстке, але справедливе рішення – у регіоні працюватимуть тільки ті навчальні заклади, де вакцинувались понад 80% освітян. Це єдиний критерій для шкіл, садочків, закладів професійно-технічної та фахової передвищої освіти й університетів. Підкреслю, що питання стоїть руба – вони або проводять повноцінне навчання офлайн, або зачиняються взагалі. Ми створили всі умови, щоб люди могли отримати вакцини швидко. І я вдячний, що понад пів тисячі закладів освіти Київщини поставились до цього відповідально. У решти ще є час, щоб ситуацію виправити”, – наголосив Володін.

За його словами, поки що 306 шкіл мають понад 80% вакцинованих у колективі. У 41 школі щеплення зробили 100% працівників. Загалом у регіоні 648 закладів загальної середньої освіти.

Повний курс вакцинації вже пройшли 27 538 педагогів. Найвищі показники – у Білоцерківському та Бориспільському районах.

Як повідомлялося, Володін заявив, що школи Київської області, у яких до 20 вересня не будуть вакциновані проти коронавірусу 80% вчителів, можуть бути зачинені.

Back to top button