Україна

На Київщині будуть розвивати гастрономічний туризм

Управління туризму Київської обласної державної адміністрації та громадська спілка Всеукраїнська асоціація гастрономічного туризму підписали меморандум про партнерство та співпрацю, яким передбачено розробку гастрономічного маршруту Київщиною, повідомляє 1NEWS з посиланням на пресслужбу Київської обласної держадміністрації.

Його учасниками стануть пивовари, винороби, сировари, фермери, туроператори, ресторатори і власники готелів.

Туристичні маршрути невеликими господарствами дуже популярні в Європі, вони навіть діляться тематично: дороги вина, дороги смаку, дороги вина та смаку – рибні, сирні, медові, оливкові, фруктово-ягідні та багато інших маршрутів. Туристи особисто знайомляться з сім’ями, які десятиліттями займаються вирощуванням винограду, сироварінням, виготовленням повидла. І звісно, продукція на виробництві, в товаристві людей, які її зробили, в особливій атмосфері смакує краще.

«Планується, що гастрономічний туризм Київщини виросте в окрему індустрію. Поблизу маршрутів розвиватиметься інфраструктура, відкриватимуться сільські садиби, з’явиться потреба в послугах перевізників, екскурсоводів, виробників сувенірів, рекламодавців», – зазначила заступник голови Київської обласної державної адміністрації Тетяна Щербак.

 

 

Back to top button