Україна

На кордоні зупинили третю за місяць вантажівку з контрабандними цигарками


На кордоні зупинили третю за місяць вантажівку з контрабандними цигарками

Перед тим дві вантажівки зі 230 тис. пачок сигарет було затримано на митному пості Красноїльськ Чернівецької митниці 7 та 9 лютого.

Заблоковано чергову спробу незаконно переправити сигарети до ЄС через митний кордон на Буковині. Про це в п’ятницю, 16 лютого, повідомили в Офісі генерального прокурора України.

Повідомляється, що зупинено вже третю за місяць вантажівку з контрабандними цигарками.

“За даними слідства, вантажівка рухалась за тим самим маршрутом, що і дві попередні – на митний пост Красноїльськ Чернівецької митниці. Однак під час затримання попереднього газовозу з контрабандою на 12 млн грн, організатори вирішили не ризикувати та виїхали з території Чернівецької області”, – йдеться в повідомленні.

Контрабандний вантаж повезли на Закарпаття, вантажівку залишили на стоянці. Під час обшуку з неї вилучено понад 64 000 пачок сигарет.

Перед тим дві вантажівки зі 230 тис. пачок сигарет було затримано на митному пості Красноїльськ Чернівецької митниці 7 та 9 лютого.

“Діяли за напрацьованою схемою: ящики з блоками тютюнової продукції перевозили у сховках бензовозів та газовозів, а для проходження митного контролю надавали документи, що прямують до Румунії без вантажу”, – йдеться далі в повідомленні.

Двом учасникам схеми повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи. На вилучені сигарети і вантажівки накладено арешт.

У Чернівецькій обласній прокуратурі додали, що від початку року заблоковано незаконне вивезення понад 300 тис пачок тютюнових виробів на загальну суму понад 21 млн грн.

Нагадаємо, 9 лютого повідомлялося, що на Буковині ДБР викрило контрабанду цигарок, які перевозили до Європи у цистернах з-під пального. Працівники ДБР за сприяння керівництва Держмитслужби викрили та зупинили нелегальну схему контрабанди цигарок з України до Румунії, яка діяла з липня 2023 року.

Повідомлялося також, що на кордоні з Польщею виявили контрабанду хутра.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button