Україна

На кордоні зросли черги вантажівок на словацькому напрямку


На кордоні зросли черги вантажівок на словацькому напрямку

Фури продовжують прибувати з пунктів пропуску з польського кордону. Вчора, 16 листопада, у нас на КПП Ужгород на словацькому кордоні було 900 машин, повідомили на Закарпатській митниці.

На Закарпатті збільшуються черги вантажівок на словацькому кордоні за рахунок фур із польського напрямку. Про це в коментарі Укрінформу повідомила речниця Закарпатської митниці Вікторія Сенгетовська.

“Станом на учора, 16 листопада, у нас на КПП Ужгород на словацькому кордоні було 900 машин. Черга потроху рухається – ми оформляємо 250 машин, ця цифра відображає нашу пропускну спроможність за добу. Кількість машин, які проходять кордон за день, не змінилася”, – зазначила речниця.

Повідомляється, що фури продовжують прибувати з пунктів пропуску з польського кордону, черга зростає.

“З Волині, Ягодина, їм потрібно проїхати додатково 600 км. Ті, хто не поїхали на Краківець, мають додатково зробити коло в 300 км. Але там на польському кордоні водії стоять по два тижні в чергах, тут, на словацькому кордоні, можуть проїхати за три-чотири дні. Тому й їдуть сюди”, – пояснила Сенгетовська.

Зазначається, що закарпатські митники скеровують водіїв також на угорський пункт пропуску Тиса, де більші потужності митниці, але більшість водіїв обирають КПП Ужгород на словацькому кордоні, оскільки так шлях коротший, а також на автобанах Угорщини діють деякі обмеження щодо ваги вантажівок.

Учора словацькі перевізники приєдналися до поляків і вдень протягом години не пропускали українські вантажівки у свою країну.

Нагадаємо, раніше словацькі перевізники пригрозили повністю заблокувати кордон з Україною, якщо в ситуацію не втрутиться Європейська комісія.

Вони вимагають від Брюсселя запровадити дозволи на перевезення для українських транспортних засобів, оскільки європейські компанії не можуть з ними конкурувати – це те саме, що вимагають протестувальники на кордоні Польщі з Україною.

Єврокомісія заявила, що одна з ключових вимог польських перевізників, які блокують кордон з Україною, не є юридично можливою.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button