Україна

На кордоні затримали псевдоенегетиків, які намагалися виїхати до Румунії


На кордоні затримали псевдоенегетиків, які намагалися виїхати до Румунії

Порушниками виявилися мешканці Донецької, Львівської, Київської, Вінницької та Чернігівської областей, віком від 37 до 49 років.

У пункті пропуску Порубне прикордонники Чернівецького загону викрили сімох українців, які намагалися виїхати з України за фальшивими документами, видаючи себе за представників підприємства-виробника електроенергії, які їдуть у відрядження для навчання у Бухаресті. Про це у понеділок, 29 травня, повідомляє ДПСУ.

Зазначається, що чоловіки їхали мікроавтобусом. На контроль вони надали посвідчення про відрядження та документи про бронь від мобілізації, начебто, видані профільним міністерством. Проте, в пред’явлених паперах прикордонники виявили ознаки фальшування, а QR-код на листі від міністерства містив посилання на зовсім інший документ.

Порушниками виявилися мешканці Донецької, Львівської, Київської, Вінницької та Чернігівської областей, віком від 37 до 49 років.

Як повідомили в Держприкордонслужбі, після складання документів адмінпровадження за спробу незаконного перетинання держкордону псевдоенергетиків передали представникам Нацполіції. Вирішується питання щодо порушення кримінального провадження за підроблення документів.

Також у ДПСУ спростували фейки про те, що прикордонники нібито не випускають або не випускатимуть з України 17-річних юнаків у зв’язку зі змінами в порядку постановки на первинний військовий облік.

“Вкотре нагадаємо, що після введення в Україні воєнного стану обмежено виїзд за межі держави громадянам України чоловічої статі віком від 18 до 60 років (крім визначених винятків). 17-річних юнаків ці обмеження не стосуються”, – наголосили в Держприкордонслужбі.

Там додали, що фізична особа, яка досягла шістнадцяти років, має право на вільний самостійний виїзд за межі України. Однак при плануванні поїздок порадили ознайомитися з правилами країни-прямування.

Нагадаємо, прикордонники спіймали дві групи ухилянтів, які втікали до Румунії.

Також повідомлялося про затримання буковинців, які переправляли військовозобов’язаних за кордон.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button