Україна

На кордоні з Польщею жорстка блокада – ДПСУ


На кордоні з Польщею жорстка блокада - ДПСУ

У деяких пунктах пропуску на кордоні почалося блокування руху для усіх видів транспортних засобів.

Участники акції протесту в Польщі почали більш жорстко блокувати рух на кордоні з Україною. Про це повідомила Держприкордонслужба України у вівторок, 20 лютого.

Так, в обидвох напрямках повністю заблоковано рух вантажівок через пункт пропуску Медика-Шегині. Термін завершення такого блокування не відомий.

У пункті пропуску Долгобичув-Угринів протестувальники озвучили намір перекрити рух для усіх видів транспорту до 17:00 вівторка.

“Зосін-Устилуг. З 13.00 по 16:00 за Київським часом, протестувальники мають намір обмежити рух автобусів, вантажних та легкових транспортних засобів в обидвох напрямках. Обіцяють пропускати лише вантажні автомобілі з гуманітарною допомогою”, – йдеться у повідомленні

У пункті пропуску Корчова-Краківець протестувальники перекрили рух до 21:00 за Київським часом для усіх вантажівок на виїзд з Польщі, крім тих, які перевозять критичні вантажі. При цьому всі інші види транспорту в обидва напрямки зможуть рухатися безперешкодно.

У пункті пропуску Гребене-Рава-Руська протестувальники з 13:00 за Київським часом заблокували рух всього транспорту в обох напрямках, крім того, який везе критично важливі вантажі та гуманітарну допомогу.

У пункті пропуску Дорогуськ-Ягодин до 19:00 за Київським часом буде повністю заблоковано рух вантажного транспорту в обидвох напрямках.

Нагадаємо, з 9 лютого польські фермери поновили протести на кордоні з Україною. А з 20 лютого вони мають заблокувати всі прикордонні переходи між Польщею і Україною. Також блокада торкнеться під’їзних шляхів до залізничних перевалочних станцій і морських портів.

Фермери протестують проти ввезення української агропродукції, планів Єврокомісії продовжити економічний безвіз з Україною ще на рік, а також проти “зеленого курсу” ЄС.

Уряд Польщі звернувся до фермерів перед повною блокадою кордону

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button