Україна

На кордоні з Польщею у чергах понад три тисячі вантажівок – ДПСУ


На кордоні з Польщею у чергах понад три тисячі вантажівок - ДПСУ

Найбільша черга навпроти пункту пропуску Шегині – близько 1200 вантажівок, навпроти КПП Рава-Руська – 850 вантажівок.

На кордоні України і Польщі у чергах стоять 3300 вантажівок. Польські перевізники продовжують блокувати кордон на чотирьох напрямках. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

За його словами, найбільша черга навпроти пункту пропуску Шегині – близько 1200 вантажівок, навпроти КПП Рава-Руська – 850 вантажівок. Найбільш ускладнений рух на пунктах пропуску Ягодин та Рава-Руська.

“Якщо говорити про певні категорії вантажів, то вони рухаються. Це і гуманітарні вантажі, інші важливі вантажі, яких потребує Україна. Але сказати, що всі вони мають можливість безперешкодно перетнути кордон – я не можу”, – зазначив Демченко.

Він додав, що пропускний пункт Угринів продовжує працювати. За минулу добу з України в Польщу через цей КПП проїхало близько 100 пустих вантажівок. У черзі чекають ще близько 270 вантажівок.

Разом з тим, як зазначив речник ДПСУ, відкриття ще одного пункту пропуску для пустих вантажівок не послабило блокаду польськими перевізниками кордону.

Нагадаємо, 6 листопада на польсько-українському кордоні розпочався страйк перевізників Польщі. Вони вимагають скасувати транспортний безвіз для України та повернути для українських водіїв систему дозволів.

Як повідомлялося, Україна виконала заходи щодо розблокування кордону з Польщею, про які домовлялися з Європейською комісією та Варшавою.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button