Україна

На кордоні викрили “хитру” схему втечі ухилянтів


На кордоні викрили хитру схему втечі ухилянтів

Водій мікроавтобуса розділив рухомою перегородкою салон і заховав двох чоловіків призовного віку.

У пункті пропуску Шегині на Львівщині викрили зухвалу спробу уникнення прикордонного контролю. Про це 26 жовтня повідомила Державна прикордонна служба.

Зазначається, що у вантажно-пасажирському мікроавтобусі була збудована рухома перегородка для переховування двох чоловіків призовного віку.

“За задумом водія, він мав спочатку представити для огляду один відсік, закрити двері, подати умовний стук, а потім відкрити двері іншого відсіку. В цей час, пасажири, які переховувалися за задніми пасажирськими сидіннями, мали перебратися у вантажну секцію. Але пильні прикордонники запідозрили обман. Після цього водій довго ходив довкола мікроавтобуса, ігноруючи вимоги відкрити двері”, – розповіли у ДПСУ.

У підсумку пасажирів мікроавтобуса – двох чоловіків, 1985 та 2003 року народження, змусили вилізти зі схованки. Як з’ясувалося, перевізник погодився доставити їх за межі України за п’ять тисяч доларів з кожного.

За спробу незаконного перетину кордону щодо двох пасажирів оформлено адмінпровадження.

Крім того, посадові особи Держприкордонслужби направили в Нацполіцію повідомлення про виявлення ознак кримінальних правопорушень в діях водія (незаконне переправлення осіб через державний кордон, ст. 332 КК України) та чоловіків, яких він перевозив (ухилення від призову на військову службу, ст. 336 КК України).

 

Нагадаємо, у вересні СБУ заблокувала п’ять каналів нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку.

На Львівщині викрили схему втечі ухилянтів за кордон

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button