Україна

Житель Калуша привласнив понад 1 млн грн пожертв для ЗСУ


Житель Калуша привласнив понад 1 млн грн пожертв для ЗСУ

Псевдоволонтеру оголосили про підозру у незаконному використанні благодійних пожертв під час воєнного стану і затримали його.

 
Жителя Калуша Івано-Франківської області підозрюють у привласненні понад 1 млн грн, які пожертвували громадяни для ЗСУ. Про це повідомляє Офіс генпрокурора України.
 
За даними слідства, з травня по серпень чоловік, називаючи себе волонтером, через соцмережі збирав кошти на допомогу ЗСУ та людям, які постраждали від війни. Гроші обіцяв використати на придбання автомобілів, приладів нічного бачення, безпілотників, тепловізійних прицілів. Зібравши таким чином 1,171 млн. грн., чоловік їх привласнив.
 
Псевдоволонтеру оголосили про підозру у незаконному використанні благодійних пожертв під час воєнного стану та затримали. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.
 
 
Нагадаємо, президент Володимир Зеленський обговорив із силовиками проблему псевдоволонтерства. Однією з головних проблем у шахрайстві під виглядом волонтерів став продаж автомобілів для ЗСУ.
 
Як повідомлялося, днями правоохоронці повідомили, що у Києві, Київській області та Львові проходять обшуки у справі шахрайства, в якому фігурують троє людей, серед яких – львівський активіст Літинський. Фігуранти використовували маркування громадських організацій та продавали автомобілі, призначені для українських військових.
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button