Україна

На карантинну допомогу витрачено вже 600 млн грн

На виплати 8 тисяч гривень “карантинної” допомоги найманим працівникам та фізичним особам-підприємцям, чия діяльність була призупинена в “червоних” зонах держава направила вже 600 мільйонів. Про це написав прем’єр міністр Денис Шмигаль, повідомляє 1NEWS, посилаючись на Економічну правду.

“Прийом заявок продовжується. Отримати допомогу від держави можна впродовж 30 днів із дня запровадження “червоної” зони в регіоні”, – зазначив він.

Якщо область була віднесена до “червоної” зони протягом лютого-березня, то звернутися по фінансову допомогу можна через портал або застосунок Дія до 19 травня.

Нагадаємо:

На виплату одноразової матеріальної допомоги для підприємців та найманих працівників уряд спрямував 1,4 мільярда гривень. Очікується, що послугою скористаються 175 тисяч громадян.

ФОПи у регіонах “червоної” зони з 19 квітня можуть подавати заявки на фінансову компенсацію від держави у розмірі 8 тис грн – зробити це можна через онлайн-сервіс “Дія”.

Кабмін своєю постановою затвердив перелік видів економічної діяльності, за якою ФОПи і наймані працівники у “червоних” зонах карантину можуть претендувати на отримання держдопомоги.

9 квітня набув чинності закон про надання держдопомоги у розмірі 8 тис грн підприємцям та найманим працівникам, які зупинили свою діяльність через обмеження в “червоних” зонах.

Back to top button