Україна

На Івано-Франківщині збудують житло для переселенців

На Івано-Франківщині збудують житло для переселенців

Фото: moygrad.kiev.ua

На Прикарпатті планують збудувати близько 100 тисяч метрів квадратних житла

Вони там зможуть жити, доки не відновлять будинки в їхніх рідних містах. А потім це житло планують віддати військовим та всім, хто стояв у черзі на житло.

 

В Івано-Франківській області планують побудувати близько 100 тисяч метрів квадратних житла для сімей, які через війну втратили власні будинки. Про це повідомила в Telegram голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук у середу, 4 травня.

 

За її словами, квартири всередині переміщеним особам одразу надаватимуться з ремонтом та мінімальним оснащенням технікою і меблями. Також розглядається можливість викупу готових квартир.

 

“Всі квартири будуть у державній власності. Після відновлення будинків переселенців у містах, де вони жили до війни, вони переїдуть, а ці квартири надаватимуть військовослужбовцям та всім, хто стояв у черзі на житло”, – написала чиновниця.

 

Нагадаємо, раніше Кабмін визначив перелік категорій сімей із числа переселенців для першочергового надання житла. За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, у Дії українці зареєстрували понад 100 тисяч заявок на відшкодування зруйнованого майна.

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button