Україна

На Івано-Франківщині через раптове підходження рівнів води в річках рятувальники витягли з бурхливої води 12 людей

В Івано-Франківській обл. через дощ та раптове підходження рівнів води в річках рятувальникам довелося витягати з бурхливої води 12 людей, серед яких були діти та підлітки. Про це повідомили в ДержНС, пише 1NEWS, посилаючись на 112ua.

Так, вода піднялася в річці Бистриця Надвірнянська. О 19:16 до Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що в селі Пнів посеред річк на відстані 15 м від берега на острові перебувають семеро людей, з них — шестеро дітей, які самостійно не можуть дістатися берега. Рятувальники, прибувши до місця виклику, на човні доправилися до місця перебування людей та вжили заходів з їхнього порятунку.

У місті Надвірна, на дамбі річки Бистриця Надвірнянська, на відстані 8 м від берега перебував 14-річний підліток. Рівень води в річці становив близько 1 м. Рятувальники прибули до місця й за допомогою рятувального круга та мотузки врятували хлопця.

В місті Яремче на острівці посеред річки Прут на відстані 15 м від берега перебував 15-річний підліток. Надзвичайники в гідрокостюмах дістались до потерпілого та за допомогою рятувального жилета і рятувальної мотузки доправили його на берег.

Того самого дня в селі Мирне, Надвірнянського району, двоє дітей перебували на острові посеред річки Бистриця Надвірнянська на відстані 70 м від берега. Самостійно дістатися до берега було неможливо через сильну течію в річці. Рятувальники прибули до місця події за допомогою катамарана й переправили потерпілих на берег, передавши дітей батькам. З потерпілими працював психолог ГУ ДержНС у телефонному режимі.

Back to top button