Україна

На Хмельниччині викрили хакера, який створив “вірус” для викрадення даних


На Хмельниччині викрили хакера, який створив вірус для викрадення даних

На момент проведення обшуку “під контролем” фігуранта було майже 600 заражених комп’ютерів, до яких він міг приєднатися в реальному часі.

 
На Хмельниччині поліція викрила 25-річного програміста, який створив “вірус” для викрадення даних користувачів. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції України.
 
Повідомляється, що шкідливе програмне забезпечення чоловік поширював під виглядом додатків до комп’ютерних ігор і отримав віддалений доступ до більш ніж 10 тисяч комп’ютерів.
 
“Потрапивши на пристрої користувачів, програма давала можливість завантажувати та відвантажувати файли, встановлювати та видаляти програми, робити скріншоти з віддаленого екрану, перехоплювати звук з мікрофона та відео із вбудованих або зовнішніх камер. Зібравши певні дані, зловмисник обробляв їх для подальшого викрадення акаунтів або виведення електронних засобів, які утримуються на балансі таких акаунтів”, – повідомляють у поліції.
 
Повідомляється, що на момент проведення обшуку “під контролем” фігуранта було майже 600 заражених комп’ютерів, до яких він міг приєднатися в реальному часі.
 
Відкрито кримінальне провадження про несанкціоноване втручання у роботу інформаційних (автоматизованих), електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж). Санкція відповідної статті передбачає від 10 до 15 років позбавлення волі.
 
Раніше повідомлялося, що викрито хакера, причетного до атак на європейські компанії.
Хакери атакували низку державних ресурсів України
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button