Україна

На Хмельниччині військкоми силоміць тягли чоловіка з лікарні


На Хмельниччині військкоми силоміць тягли чоловіка з лікарні

Конфлікт виник між працівниками ТЦК та СП і військовозобов’язаним, що перебував у Віньковецькій лікарні на Хмельниччині.


У Хмельницькій області працівники територіального центру комплектування та соціальної підтримки намагалися силою забрати чоловіка з лікарні до військкомату. Відео, що зображує конфлікт між працівниками ТЦК та СП і військовозобов’язаним, опублікував адвокат з Хмельниччини Віктор Бабчинський у Facebook.

На кадрах чути, як чоловік пояснює військкомам, що хоче пройти медичний огляд і отримати направлення на обстеження, бо під час військово-лікарської комісії йому “тільки печатки проставили”. Він запевняє, що не є ухилянтом, і обіцяє наступного ранку з’явитися у ТЦК.

Водночас військкоми кажуть йому “бути мужиком, а не бабою”, оточують його, викручують руки і намагаються затримати
 

“У людини стався гіпертонічний криз. Лікарі швидкої медичної допомоги доставили людину до лікарні на госпіталізацію, тиск 180 на 120, але його силою викрадають з лікарні”, – йдеться в дописі адвоката.
 
У ролику також видно двох представників поліції, які перебувають на місці події, але не реагують на ситуацію між військовозобов’язаним чоловіком та працівниками ТЦК.

 


У Хмельницькому обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки відповіли на відео. У ТЦК та СП заявили, що з боку військовослужбовців не було вчинено жодних протиправних дій щодо військовозобов’язаного, який перебував у Віньковецькій лікарні.
 
“На відео видно тільки частину події, тож, що саме відбулося в даній ситуації і що передувало діям військовослужбовців, глядачам не зрозуміло. З боку військовослужбовців РТЦК та СП не було вчинено жодних протиправних дій щодо даної особи”, – йдеться у заяві.
 
Зазначається, що оповіщення громадян здійснюється військовослужбовцями, які мають досвід бойових дій та переміщені у ТЦК та СП для проходження служби, які визнані обмежено придатними після отриманих поранень та контузій.
 
“Ворог, активісти та блогери активно працюють в інформаційному просторі з метою зменшення нашого спротиву, розповсюджуючи дискредитуюче або застаріле відео. Не допомагайте їм: зберігайте самоконтроль і не поширюйте інформацію емоційного характеру в соцмережах. Перевіряйте, і не розповсюджуйте інформацію із сумнівних джерел”, – заявили в ТЦК та СП.
 
Також в обласному військкоматі нагадали про обов`язок громадян самостійно прибувати у ТЦК СП для оновлення своїх облікових даних та проходження військово-лікарської комісії.
 
Нагадаємо, раніше у Тернополі розпочали перевірку та розслідування за фактом побиття двох військовозобов’язаних у Територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки.

Мобілізація: чи активізують призов і з якими хворобами візьмуть в армію

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button