Україна

На Хмельниччині у заповіднику незаконно зрізали понад 2000 дерев


На Хмельниччині у заповіднику незаконно зрізали понад 2000 дерев

ДБР проводить обшуки у справі про вирубку дерев у парку Подільські Товтри у Хмельницькій області.


Працівники ДБР проводять обшуки у межах розслідування незаконної рубки дерев на території нацпарку Подільські Товтри. Про це 9 серпня повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.
 
За версією слідства, під час облаштування рекреаційних зон підрядник зрубав в парку понад 2000 дерев, спричинивши збитків державі на 70 млн гривень.
 
Обшуки проходять у приміщеннях Сатанівської селищної ради Хмельницької області, Чемеровецькому підрозділі нацпарку Подільські Товтри, підрядній організації, держпідприємстві «мельницька обласна служба єдиного замовника, а також вдома у причетних до вирубки лісу.
 
“Встановлено, що під час виконання робіт щодо облаштуванням рекреаційних зон на території Сатанівської селищної ради на березі річки Збруч було незаконно вирубано понад 2000 дерев, у тому числі цінних порід. Це завдало збитків державі на суму 70 млн гривень”, – йдеться у повідомленні.

Відкритого кримінального провадження за статтею Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу. Санкція статті передбачає до десяти років тюрми.

 
Національний парк Подільські Товтри був заснований в 1996 році у Хмельницькій області, він входить до семи природних чудес України. 

Нагадаємо, на Чернігівщині директора лісгоспу підозрюють у вирубках на 39 млн гривень.

У липні в Дніпровському районі Києва вандали пошкодили понад 100 дерев уздовж проспекту Романа Шухевича.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button