Україна

На Херсонщину приїхали представники 20 країн


На Херсонщину приїхали представники 20 країн

Іноземні дипломати мали змогу на власні очі побачити наслідки військових злочинів Росії.

 
До звільненої від російських окупантів Херсонської області приїхали представники 20 країн – Польщі, Франції, Грузії, Іспанії, Кіпру, Швеції, Данії, Індії та інших держав. Про це 22 листопада повідомив голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич.
 
“Дякую, що ви в таких складних та небезпечних умовах прибули сьогодні сюди, щоб допомогти нам, почути нас і розповісти про це у своїх країнах. Ворог відходив і намагався зруйнувати все, до чого міг дістатися. Насамперед, питання стосувалося об’єктів критичної інфраструктури. Вони зруйнували мости, електроенергетичну інфраструктуру, а це автоматично спричиняє забезпечення міста водою, каналізацією, теплом. Вони забрали всю комунальну техніку, комп’ютери”, – зазначив він.
 
За словами Янушевича, Головне управління поліції Херсона повністю зруйновано, підрозділ СБУ заміновано настільки, що вже тиждень працюють вибухотехніки і не можуть закінчити, заміновано також усі квартири, де перебували російські функціонери, військові, так звані правоохоронці.
 
Як повідомили у прес-службі МЗС, іноземні дипломати мали нагоду побачити наслідки військових злочинів Росії, почути свідчення очевидців і переконатися в необхідності притягнення РФ до відповідальності.
 
До складу делегації увійшли глава представництва ЄС в Україні, керівники та представники дипломатичних місій Польщі, Таджикистану, Молдови, Грузії, Іспанії, Данії, Хорватії, Швеції, Вірменії, Чорногорії, Туреччини, Словенії, Нідерландів, Азербайджану, Кіпру, Греції, Румунії, Франції, Індії.
 
 
Раніше повідомлялося, що сьогодні, 22 листопада, у Херсоні близько 10:25 прогриміли вибухи. Снаряд влучив у магістральний газопровід, є загиблий.
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button