Україна

На Херсонщину передали чотири всюдиходи Богун-2


На Херсонщину передали чотири всюдиходи Богун-2

Всюдиходи були закуплені завдяки збору UNITED24 “Допоможемо рятувальникам”. До збору долучилися сотні тисяч людей.

У Києві відбулася презентація чотирьох всюдиходів українського виробництва Богун-2, які передали службі ДСНС на Херсонщині для ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС. Про це повідомляє Укрінформ.

За словами віцепрем’єр-міністра з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, всюдиходи були закуплені завдяки збору UNITED24 “Допоможемо рятувальникам”. До збору долучилися сотні тисяч людей, які за тиждень зібрали понад 200 млн гривень. Частину цієї суми спрямували на придбання всюдиходів. Також у межах збору для рятувальників закупили обладнання, якого не вистачало, зокрема, човни, мотопомпи, ліхтарі, гідрокостюми, мобільні станції очищування води.

Всюдихід Богун-2 являє собою машину з алюмінію, вагою 2400 кг з колесами в 1 м в діаметрі. Конструкція транспорту дозволяє застосовувати його за температури від -40 до +40 градусів. Максимальна швидкість всюдихода – 6 км\год. За наповненого бака він може їхати чи плисти 14 годин. Водночас в колесах встановлено чотири додаткові баки для пального, тож, якщо повністю заправити машину, її вистачить на 64 години рятувальних місій.

Як розповів керівник служби післяпродажного обслуговування компанії-виробника Богун-2 Леонід Харківський, з початку війни всюдиходи використовувалися для евакуації людей в Ірпені та Бучі. Нова модель укомплектована усім необхідним для оптимізації роботи ДСНС – ношами, гучномовцем, раціями. Машина повністю української збірки, тож запчастини та сервіс доступні для ДСНС у будь-який момент.

“Гума на колесах – це таємна розробка. Але можу сказати, що це українська гума. Якщо у колесі буде дірка наскрізна, за допомоги того, що система автоматично працює та підкачує колеса, ви можете навіть так їхати. Також можна закоркувати шматком деревини – всюдихід також їхатиме”, – зазначив Харківський.

Після презентації Богуни-2 відправили на Херсонщину.

 

 

Нагадаємо, міністр оборони Олексій Резніков випробував український всюдихід Богун.

Підрив ГЕС: допомогу Україні надають 13 країн

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button