Україна

На Херсонщині звільнили понад 20 сіл і міст

На Херсонщині звільнили понад 20 сіл і міст

Фото: Херсон Online

Українські військові продовжують йти вперед, звільняючи Херсонщину

Збройні сили України ведуть активні бойові дії на півдні і сході, завдаючи шкоди ворогові.

 

На Херсонщині з боку Дніпропетровської області ЗСУ вже звільнили понад 20 населених пунктів. Про це голова Херсонської обласної військової адміністрації Геннадій Лагута розповів в ефірі телемарафону Єдині новини.

 

Тим часом українські військові продовжують йти вперед, звільняючи Херсонщину.

 

“З боку Дніпропетровської області звільнено понад 20 населених пунктів, наші доблесні Збройні сили йдуть вперед і вперед і поступово звільнять Херсонщину”, – наголосив голова Херсонської ОВА.

 

Водночас Лагута повідомив, що щодня окупанти вивозять близько 700 фур продовольства з Херсонщини.

 

Він також наголосив, що з Херсонської області поїхали близько 50% населення. За словами Лагути, жителі зараз не виходять на мітинги, бо окупанти розганяють людей, стріляючи бойовими патронами в повітря, гумовими кулями у цивільних і закидаючи людей світло-шумовими гранатами.

 

“Звісно, неможливо голими руками жінок, які брали із собою дітей, боротися із бронетехнікою та зброєю. Тому, коли окупанти буквально розстрілювали мирні демонстрації гумовими кулями, а наступного ранку арештовували й допитували найактивніших, люди перестали виходити на мітинги, думаючи про свою безпеку. Але це не означає, що люди змирилися”, – резюмував Лагута.

 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що розвиток подій у Херсоні й області свідчить про наміри РФ застосувати в регіоні сценарії про створення “народної республіки” чи анексію.

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button