Україна

На Херсонщині затримано посадовців військової служби правопорядку


На Херсонщині затримано посадовців військової служби правопорядку

Два офіцери ВСП вимагали гроші з військовослужбовців, затриманих за адміністративні правопорушення, обіцяючи мінімальне покарання або навіть закриття провадження.

На Херсонщині працівники Державного бюро розслідувань викрили посадовців військової служби правопорядку, які вимагали хабарі з військовослужбовців. Про це в п’ятницю, 16 лютого, повідомила пресслужба ДБР.

Повідомляється, що два офіцери ВСП – начальник групи і його підлеглий – вимагали гроші з військовослужбовців, затриманих за адміністративні правопорушення, обіцяючи мінімальне покарання або навіть закриття провадження.

“За хабарі вони пропонували “забезпечити” ухвалу судом закриття провадження, або застосування мінімального штрафу. В разі відмови працівники ВСП погрожували оформити документи для отримання максимального покарання”, – йдеться в повідомленні ДБР.

Зазначається, що задокументовано 11 фактів хабарництва.

“Майже у половині випадків завдяки “правильним” протоколам провадження були закриті, в інших ухвалені рішення про мінімальні штрафи, – уточнюють у ДБР.

Затриманим хабарникам повідомлено про підозру, їм може загрожувати позбавлення волі до 10 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро затримало посадовицю ГУ Державної податкової служби у Харківській області під час отримання $55 тис. хабаря.

Раніше правоохоронці затримали двох чиновників Держпраці на хабарі за непроведення позапланової перевірки підприємства. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button