Україна

На Херсонщині затримали зрадника, який “здав” свого батька окупантам


На Херсонщині затримали зрадника, який здав свого батька окупантам

Під час захоплення Херсонщини чоловік “здав” свого батька росіянам, щоб отримати “посаду” від Сальдо.


Контррозвідники Служби безпеки затримали депутата однієї із селищних рад на Херсонщині, який перейшов на бік ворога у період захоплення регіону. Про це повідомила пресслужба СБУ в п’ятницю, 24 листопада.
 
Зазначається, що зловмисник входив до складу забороненої Партії регіонів, а на початку повномасштабного вторгнення РФ зустрічав колони російських військ, які заходили на територію громади.
 
Під час окупації регіону він один з перших запропонував загарбникам свою “допомогу” у війні проти України. Для цього почав масово “здавати” агресору місця перебування учасників руху опору та членів їх сімей.
 
Одним із перших кого “здав” зрадник – був його батько, що мав проукраїнську позицію та виступав проти збройної агресії Росії. Батька-патріота відвезли до місцевої російської катівні. Там до нього застосовували численні тортури, якими намагались схилити до співпраці.
 
При цьому депутата-зрадника призначили до окупаційної адміністрації, створеної на території громади під керівництвом гауляйтера Володимира Сальдо. У псевдоустанові фігурант відповідав за розподіл “гумдопомоги” з РФ між прихильниками кремлівського режиму.
 
Також зрадник неодноразово брав участь у розграбуванні будинків місцевих жителів та викраденні людей, які чинили спротив загарбникам та їхнім поплічникам.
 
Крім того, фігурант з власної ініціативи “чергував” зі зброєю на російських блокпостах та “розквартировував” окупантів у помешканнях громадян, що виїхали на підконтрольну Україні територію.

 
Після звільнення селища він залишився на території громади, де намагався “залягти на дно” і таким чином уникнути правосуддя. Співробітники СБУ встановили місцеперебування зрадника і затримали його.
 
Під час обшуків у нього вилучили паспорт громадянина РФ, який він отримав у червні 2022 року,
партійний квиток забороненої Партії регіонів, пропагандистську символіку РФ та інші речові докази незаконної діяльності.
 
Затриманому повідомили про підозру в державній зраді та колабораційній діяльності. Чоловіку обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала агента ФСБ, який збирав розвіддані про дислокацію та переміщення Сил оборони на прикордонних територіях Харківщини. А на Дніпропетровщині викрили працівницю стратегічного підприємства, яка передавала ворогу дані про розташування українських військових.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button