Україна

На Херсонщині провели ексгумацію семи розстріляних мирних жителів


На Херсонщині провели ексгумацію семи розстріляних мирних жителів

Серед загиблих – працівники фірми, які охороняли зрошувальні агрегати, а також неповнолітня дівчина.

 
Правоохоронці ексгумували тіла семи мирних жителів у селі Правдине Херсонської області, яких розстріляли військові РФ у квітні цього року. Про це повідомив Офіс генпрокурора у середу, 30 листопада.
 
“За даними слідства, під час окупації РФ села Правдине російські військові розстріляли в будинку сімох цивільних. Після цього окупанти підірвали будинок із розстріляними людьми”, – йдеться у повідомленні.
 
За попередньою інформацією, у будинку перебували працівники фірми, що охороняли поблизу села зрошувальні агрегати, а також неповнолітня дівчина.
 
“Загиблих поховали поблизу місця події, а дівчину – батьки на місцевому кладовищі. При поверхневому огляді тіл встановлені ознаки насильницької смерті. Деякі з них – з пошкодженням черепів, ймовірно, внаслідок кульових поранень. На зап’ястях у двох виявлено мотузку”, – додали в наглядовому відомстві.
 
Тіла всіх загиблих направлені для проведення комплексу експертиз, у тому числі ДНК-експертизи, встановлюються обставини, свідки та очевидці скоєння злочину.
 
За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч.2 ст.438 КК України).
 

 
Раніше повідомлялося, що на Херсонщині виявили тіла 63 людей, замучених окупантами. Також встановлено 11 місць, де військові РФ незаконно утримували громадян.
 
Під Херсоном окупанти розстріляли родину – мер Олешок
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button