Україна

На Херсонщині помічено відведення військ РФ – Генштаб


На Херсонщині помічено відведення військ РФ - Генштаб

Ворог проводить ротацію окремих підрозділів, а також переобладнує захоплені медустанови та санаторії для лікування поранених.

Командування РФ проводить ротацію окремих підрозділів на Херсонському напрямку. Крім того, в регіоні помічено відведення окупаційних військ, повідомили 13 грудня у Генеральному штабі ЗСУ.

Наголошується, що російські сили, які прибувають у тимчасово захоплені населені пункти Херсонщини, заселяються у залишені та примусово “звільнені” місцевими жителями приміщення.

“Протягом 10 та 11 грудня помічено виведення окупантів із районів населених пунктів Новомиколаївка та Михайлівка Херсонської області”, – уточнили в Генштабі.

Також ворог продовжує використовувати інфраструктуру лікувальних та санаторно-курортних установ на тимчасово окупованій та зайнятій території України для надання медичної допомоги пораненим солдатам.

“У Луганську один із корпусів пологового будинку окупанти переобладнали під військовий госпіталь. А в Мелітополі як військовий госпіталь використовуються приміщення дитячого санаторію”, – йдеться у зведенні.

При цьому для надання медичної допомоги залучається медичний персонал із РФ.

Раніше повідомлялося, що війська РФ наступають на чотирьох напрямках фронту: Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Запорізькому.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button