Україна

На Херсонщині планують реалізувати український “Лас-Вегас” та лікувальний курорт

Влада Херсонської області планує розвивати туристичну сферу регіону. Зокрема, будуть реалізовані два великі проєкти — “херсонський Лас-Вегас” і лікувальний курорт, який працюватиме весь рік. Про це в ефірі програми “На самом деле: Крым” телеканалу “Дом” розповів очільник Херсонської облдержадміністрації Сергій Козир, пише 1NEWS, посилаючись на Укрінформ.

За словами Козиря, окупація Криму та пандемія коронавірусу дуже вплинули на приплив туристів до Херсонщини. Для того, щоб люди поверталися на відпочинок і надалі, в регіоні будують багато інфраструктурних об’єктів.

“У нас дуже великі амбіції в розвитку туризму. На форумі “Україна 30” я представив два великих інфраструктурних проєкти. Перший – La Perla Azzura. Це своєрідний “херсонський Лас-Вегас”. Під нього відведено 17 великих ділянок, на яких можна буде будувати п’ятизіркові готелі, яхт-клуби та всю інфраструктуру, яку ми можемо уявити собі”, – розповів він.

Цей проєкт буде розташований у селищі Лазурне, біля Лігурійського озера.

“Ухвалено закон про гральний бізнес, і ми можемо надати цей майданчик для розвитку грального бізнесу в Херсоні. Це дасть нам можливість збільшити потік туристів”, – вважає Козир.

Також у Херсонській області планують побудувати лікувальний курорт на базі лікарні доктора Козявкіна, яка розташована в селищі Стрілкове. Цей курорт працюватиме весь рік.

“Якщо ми реалізуємо ці два масштабних проєкти, це дасть змогу збільшити наш туристичний сезон – зробити його не сезонним, а цілорічним, і відтак направити людей сюди. Ми розуміємо, що люди лікуються і взимку, і влітку. Тим паче цей курорт буде надавати дуже великий спектр послуг, він відомий у багатьох країнах”, – додав очільник ОДА.

Також повідомлялося, що в Херсонській області в 2021 році в межах програми “Велике будівництво” відремонтують низку доріг, зокрема біля контрольного пункту в’їзду-виїзду (КПВВ) “Чонгар”.

Back to top button