Україна

На Херсонщині наростає гуманітарна криза

На Херсонщині наростає гуманітарна криза

Фото: politobzor.net

На Херсонщині наростає гуманітарна криза

Жителі області не мають можливості виїхати на підконтрольну Україні територію та їм значно обмежено можливість пересування по області, окупанти не пропускають волонтерів з гуманітарною допомогою.

На території тимчасово окупованої Херсонщини наростає гуманітарна криза. Про це повідомляє омбудсмен Людмила Денісова.

Повідомляється, що у мешканців області немає можливості виїхати на підконтрольну Україні територію та значно обмежена можливість пересування по області, окупанти не пропускають волонтерів із гуманітарною допомогою, грабують гуманітарні автомобілі.

“За повідомленням мера міста Ігоря Колихаєва, у Херсоні медикаменти закінчаться за два тижні, вже немає розчинів для крапельниць, мало ліків від серцево-судинних захворювань, не вистачає кисню. Значна потреба в лікарських засобах існує у всіх районах Херсона без винятку. В області залишається близько 500 тисяч людей. На початок війни було близько мільйона жителів”, – повідомляє Денісова.

Омбудсмен зазначає, що в перші дні захоплення південного регіону окупанти розграбували велику кількість продовольчих мереж та аптек, награбоване вивезли до Криму та Росії.

“Як гуманітарку росіяни роздають продукти 5-річної давності та ліки, у яких минув термін придатності. При цьому в обмін на них вимагають паспортні дані, списки пенсіонерів, соціальних працівників та просто людей, які мешкають у тій чи іншій громаді”, – йдеться у повідомленні Денісової.

Раніше повідомлялося, що з Херсона виїхало приблизно 45% мешканців, область залишило 20% людей.

У житло, яке залишили жителі Херсона, виїхавши на підконтрольну Україні територію, окупаційна влада вирішила заселяти “переселенців”.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button