Україна

На Херсонщині катують активістів та журналістів – Ташева

На Херсонщині катують активістів та журналістів - Ташева

Фото: Unsplash

На Херсонщині тримають у заручниках понад сотню активістів та журналістів – Ташева

Активістів можуть тримати у підвальних приміщеннях на території Генічеська, Новоолексіївки, у будівлі Херсонської адміністрації.

 

На Херсонщині російські окупанти взяли у заручники понад сотню активістів, журналістів та інших представників ЗМІ. Їх утримують у підвальних приміщеннях та катують. Про це у понеділок, 6 червня, заявила постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева в ефірі інформаційного телемарафону.

 

“Ми здебільшого намагаємось моніторити Херсонську область, оскільки вона знаходиться на адміністративному кордоні з Кримом, через те, що наш мандат поширюється все ж таки на Крим та Севастополь. Але Херсонщину ми моніторимо. За нашою інформацією, більше сотні осіб перебувають у підвальних”. приміщеннях на території Генічеська та Новоолексіївки, у різних санаторних закладах, у самій Херсонській адміністрації та в колонії. Це досить велика кількість людей”, – зазначила Ташева.

 

Постійний представник президента у Криму зауважила, що окупанти не лише тримають у підвалах заручників у Херсонській області, а й примусово вивозять їх на окуповані території.

 

“Дуже важливо сказати, що окупанти вивозять з території Херсонської області наших громадян, активістів, журналістів на територію Криму, зокрема, до Сімферополя та Севастополя. Потім вони застосовують до них тортури та нелюдське поводження”, – розповіла Ташева.

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button