Україна

На Херсонщині через міну загинув чоловік


На Херсонщині через міну загинув чоловік

Україна є однією із найбільш замінованих країн світу. Орієнтовно 156 тис. кв. км території нашої держави наразі є потенційно небезпечними через можливе замінування внаслідок терору РФ.

У Херсонській області загинув місцевий житель, який намагався винести з поля міну. Про це у п’ятницю, 13 вересня,  повідомив очільник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін на своєму каналі у Telegram.

Він зауважив, що трагедія трапилася близько 18.00 у п’ятницю.

Відомо, що загиблому чоловікові було 47 років. Лікарі боролися за життя потерпілого до останнього.

“Потерпілого з травмами грудної клітки, обличчя, рук та ніг доставили у лікарню. На жаль, від отриманих травм він помер. Медики до останнього боролись за його життя”, – написав Прокудін.

Очільник Херсонської військової адміністрації закликав українців не торкатися небезпечних предметів і викликати ДСНС або Національну поліцію.

“Звертаюсь до жителів регіону: якщо ви натрапили на небезпечну знахідку, відійдіть на безпечну відстань. Викликайте рятувальників або поліцію”, – додав глава ОВА.

За даними ДСНС, станом на грудень 2023 року в Україні від початку повномасштабної війни через підрив на мінах або інших вибухонебезпечних предметах загинули 277 людей. Крім того, поранень зазнали 608 людей, із них – 74 дитини.

Рятувальники повідомляли, що потенційно небезпечними через замінування є третина від загальної площі України.

Нагадаємо, у полі поблизу села Миролюбівка на Херсонщині на міні підірвався 34-річний тракторист. Він дістав контузію, вибухову та черепно-мозкову травми.

Раніше повідомлялося, що в селі Стариця Харківської області під час самостійної евакуації в лісосмузі на російській розтяжці підірвались дев’ятеро цивільних громадян. Троє з них загинули, щестеро – дістали поранення.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

twelve − 12 =

Back to top button