Україна

На Херсонщині 2100 людей самостійно евакуювалися з окупації

На Херсонщині 2100 людей самостійно евакуювалися з окупації

Фото: GOOGLE

На Херсонщині 2100 людей самостійно евакуювалися з окупації

У Високопільській громаді ведуться активні бойові дії, всьому населенню потрібна термінова евакуація та гуманітарна допомога, повідомляє голова ОВА.

 

На Херсонщині із сіл Високопільської селищної громади, частина якої окупована, самостійно евакуювалися в бік Дніпропетровської області 2100 людей. Про це повідомив голова Херсонської ОВА Геннадій Лагута.

 

“Місцеве населення пішою ходою та за можливості транспортними засобами в чисельності 2100 осіб (Вископілля, Архангельське, Княжівка) евакуйовано самостійно в напрямку Дніпропетровської області”, – пише Лагута у звіті про ситуацію на Херсонщині.

 

За словами Лагути, у всій громаді відсутнє електропостачання, водопостачання та газопостачання. Ведуться активні бойові дії, всьому населенню потрібна термінова евакуація та гуманітарна допомога. Усі адміністративні будівлі зруйновані.

 

“Терміново необхідна офіційна домовленість про “зелений коридор” для евакуації тих, хто залишився в територіальній громаді. Жителі ТГ повідомляють, що за останні дні заїхало більше орків, намагалися пробитися до Князівки. Окупанти активно стріляли із Градів по Малій Шестерні і селах поряд. Велика кількість волонтерів і вантажу перебувають зовсім недалеко, але перевезення неможливе – орки відмовляються допускати будь-кого в села”, – пише Лагута.

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button